Nem vesszük észre, hogy zárva vagyunk. Hogy miattunk nem jönnek. Nem hallanak vagy éreznek belülről hívó szót.
— Müller Péter
A boldogságban nincs idő. A boldogság a léleknek egy olyan tartománya, ahol az ember tökéletesen és teljesen megfeledkezik a múlandóságról. Megfeledkezik arról, hogy van más is, mint boldogság.
— Müller Péter
Ha megérted: a dolgok úgy vannak, ahogy vannak. Ha nem érted: a dolgok akkor is úgy vannak, ahogy vannak.
— unkown
Tags: idézet
Az ember… végső soron egyedül van élete minden nagy kérdésében. Én nem hiszek abban… hogy egy másik ember beszáll az én életembe, beszáll az én érzelmi világomba, és leveszi rólam ennek a terhét. Hát hogyan?
— Popper Péter
Társaságban könnyebb nem félni, mint egyedül.
— Feldmár András
Kecses vadász.
— unknown
Éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat.
— Teréz anya
Ne keseredjünk el, ha szavunk bárkinél is süket fülekre talál. Különös dolog az emberi lélek csendje. Sokszor esztendők is eltelhetnek, míg az elvetett mag megfogan benne.
Tendzin Gjaco, a XIV. Dalai Láma
Az embernek lehetnek életszövetségesei. De az az igény, hogy ráteszem az életem megoldatlan terheit a másikra, az tönkretesz egy kapcsolatot.
— Popper Péter

A legdrágább hobbi

"Sokan mondogatják, hogy kifogásokat találni könnyű. Pedig nem az! Sőt, talán furcsán hangzik ez, de a kifogáskeresés egy nagyon kemény munka és kreatív folyamat!

A kifogáskeresés a fejlődés gátja, ezért ráadásul elképesztően sokat is kell érte fizetni: Pénzben, az életünk minőségében, a kapcsolataink, párkapcsolataink minőségében, a gyermekeink életének a minőségében. De az ár még ettől is nagyobb, hiszen a kifogáskeresés felemészti a vágyainkat és az álmainkat is. És akkor még nem is ejtettem egyetlen szót sem a legdrágább kincsünkről, az időről. Mindezzel fizetjük meg a kifogáskeresés árát, a hezitálás árát.

A kifogáskeresés, a hezitálás tehát a létező legköltségesebb hobbi. Hobbi, mert mi választjuk. Senki sem kényszeríti ránk a kifogáskeresést azzal, hogy pisztolyt tart a fejünkhöz. Ez a választás minden esetben rajtunk múlik.”

- Braskó Csaba

Legyél az a nő, aki mellett szívesen lennél férfiként.
— Varga Kata
Egy ember szabadon elronthatja az életét? szabadon elronthat egy kapcsolatot? Ennyire szabad lenne?
— Popper Péter
Miért játsszuk mi ezt? Hogy én úgy hazudok, hogy tudom, hogy te tudod, hogy hazudok, és mégis hazudom, és te mégis bólintasz? Miért csináljuk ezt? Miért van erre szükség? Mert szeretnénk ilyenek lenni… Megpróbáljuk legalább eljátszani azt, amit valójában már nem tudunk élni.
— Müller Péter
Minden kapcsolat érték, s ameddig csak lehet, megőrzendő.
— Popper Péter
Szeretjük egymást, és akkor is szeretjük egymást, amikor haragszunk. A szeretet ott van a harag mögött, mint a fal a függöny mögött, vagy a táj, amelyen vihar söpör végig. A vihar elvonul, és a táj ott van.
— unknown