A világ nem úgy működik, hogy ha elbaszok valamit, akkor jóvá tudom tenni, hanem úgy, hogy csak az elbaszásra emlékszik az ember jobban.
— Alfimacsek
Ha minden pillanatban meghalhatok, és ha minden pillanatban mindenki, akit szeretek, meghalhat, akkor szerintem csak úgy érdemes élni, hogy részt vegyek, ott legyek minden élő pillanatban, hogy ne hagyjak semmit se holnapra, hogy élvezzem az együttlétünk minden édes cseppjét a legeslegutolsóbbig.
— unknown
Tags: idézet zen
A rutin megöli a jelenségeket, minden leegyszerűsödik, ami jó volt, kikopik… még az ovis gyerekek játékát is elrontja.
— Jepe
Annak a tükörnek, amelyet mások elé tartasz, mindkét oldalán tükör legyen!
— Seeberger
Ha az életedet az irányítja, hogy mások milyen véleménnyel vannak rólad, akkor biztosan nem a saját boldogságodért dolgozol. Akkor mások boldogságáért dolgozol.
— unknown
A legszomorúbb dolog nem az, hogy emberek nem szeretik egymást. A legszomorúbb dolgok egyike, hogy hiába szeretünk valakit, ha ő ebből semmit sem érez. Hiába törjük magunkat, hiába próbálkozunk, ha ő azt hiszi, nem is szeretjük, mert pont nem úgy szeretjük, ahogy neki jó lenne.
— Varga Kata
  • Honnan ismerjük fel az ügyfelet?
  • Onnan, hogy már fizetett.
Emberek vagyunk, hibázunk, de tanulhatunk belőle.
— unknown
Tags: hkba idézet
Nem vesszük észre, hogy zárva vagyunk. Hogy miattunk nem jönnek. Nem hallanak vagy éreznek belülről hívó szót.
— Müller Péter
A boldogságban nincs idő. A boldogság a léleknek egy olyan tartománya, ahol az ember tökéletesen és teljesen megfeledkezik a múlandóságról. Megfeledkezik arról, hogy van más is, mint boldogság.
— Müller Péter
Ha megérted: a dolgok úgy vannak, ahogy vannak. Ha nem érted: a dolgok akkor is úgy vannak, ahogy vannak.
— unkown
Tags: idézet
Az ember… végső soron egyedül van élete minden nagy kérdésében. Én nem hiszek abban… hogy egy másik ember beszáll az én életembe, beszáll az én érzelmi világomba, és leveszi rólam ennek a terhét. Hát hogyan?
— Popper Péter
Társaságban könnyebb nem félni, mint egyedül.
— Feldmár András
Kecses vadász.
— unknown
Éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat.
— Teréz anya