Aki azt képzeli, hogy minden gyümölcs ugyanakkor érik meg, mint a szamóca, az semmit sem tud a szőlőről.
— Paracelsus
Az ember szava nem szél, ami jön és elmegy… Amit az ember mond, az úgy is kell legyen. Nem csuda ez, hanem becsület.
— Wass Albert
Love’s the funeral of hearts
And an ode for cruelty
When angels cry blood
On flowers of evil in bloom
— HIM - The Funeral of Hearts
Elindulni az ismeretlen tájakon… felkutatni a válaszokat, a saját válaszainkat, beleborzongva a létezés gyönyörébe… úgy vélem, ehhez kell a bátorság, ez az Élet, ez az örök szenvedély. Megengedni ezt a különös borzongást… megélni ezt a különös szenvedélyt… és nem engedni a félelem szorításának. Tudni, hogy van, hogy velem van, és mégis rendületlenül menni… Menni tovább azon az olykor aszfalt nélküli, gidres-gödrös, néhol poros, néhol saras, járatlan, de mélyen emberi úton. A saját utunkon.
— unknown
A héköznapi tudatállapotunknak a jellemzője az, hogy az ember nem veszi észre, hogy egy csodában él.
— Müller Péter
Méltatlan hozzáállás, ha nem táplálod azt, aki lehetnél.
— Monorffy Letti

Ami méltatlan…

Ha nincs benned elég erő, hogy tartásod, hited legyen, ne várd el, hogy mások meglássák azt, ami szerethető és tisztelhető benned. Mi adhat tartást? Az őszinte szó, mindenképpen. Véleményed, világnézeted, politikai hovatartozásod,vallásod állandósága, hogy amit ma képviselsz, azt másnap nem változtatod meg. Harcaid lengőhídján persze előfordulhat, hogy néha bizonytalan vagy és félsz lenézni a mélybe. Meg is inoghatsz, port is szórhat a szemed közé a szél, ködben is járhatsz, de végül -ha tiszta a a lelked- előbb-utóbb kijózanodsz és visszanyered a tartásod. A gyökereket kitépni nem lehet, csak elsorvasztani. De miért is tennél ilyet? Miért változtatnád át azt, ami élő, halottá vagy tetszhalottá?

Méltatlan hozzáállás, ha nem táplálod azt, aki lehetnél.

Nem lehet semmilyen olyan érzelemnek létjogosultsága, hatalma, aminek joga lehetne méltatlan helyzetben tartani, és mindegy mióta vagy ilyen helyzetben, fél éve vagy húsz éve. Az idő nem számít, sohasem lehet késő, hogy kiszabadulj, mert ami méltatlan, az bezár és fogva tart. Berendel valami alá vagy mögé, de sohasem egyenrangú félként valami mellé. Ilyen helyzetben sohasem lehetsz felvállalható se magadnak se másnak. Méltatlan helyzetben sohasem lehetsz szabad. Amikor hezitálsz és nem tudsz dönteni, mert hagyod, hogy az áramok, hullámok dobáljanak, akkor mindig tedd fel magadnak a kérdést. Méltó hozzám ez a helyzet? Mert ha elveszted a méltóságodat, legyen az munkában, barátságban vagy szerelemben, akkor előbb-utóbb önmagadat is elveszted. Azt, aki valóban lehetnél!

A másik felé vezető út során nem spórolhatjuk meg az önmagunk felé vezető utat.
— Thomas D’Ansemburg
Ha TE boldog vagy, könnyebben boldoggá teheted a szeretteidet is. Ha elégedett vagy önmagaddal és békében, harmóniában élsz saját lényeddel, akkor a környezetedre is pozitívan hathatsz. Önmagadat erősitsd meg először! A fák is csak úgy nőhetnek magasra, ha mindenek előtt erős gyökeret növesztenek.
— unknown
A legfontosabb dolog az életben, hogy tudd, mik a legfontosabb dolgok az életedben.

David F. Jakielo

Tanulj meg vidáman várakozni. Egyél, igyál, élvezd a jelenedet és ne rontsd el azzal, hogy türelmetlenül vársz valamit vagy valakit.
Az elfogadásban irgalmatlan nagy erő van.
— Dr Csernus Imre
"Pride will make you strong, but not happy".
(A büszkeség erőssé tesz, de boldoggá nem.)
— unknown

10 dolog, amit minden reggel meg kell kérdezned magadtól

1., Hogyan élhetek ma az értékeimmel és a hitemmel összhangban?

2., Mit tehetek ma, hogy eleget tegyek a legfontosabb emberi igényeimnek (6 alapvető igény: biztonság, változatosság, fontosság, kapcsolódás, növekedés, alkotás)?

3., Miért dolgozom napról napra?

4., Tapasztalom-e a belülről fakadó boldogságot?

5., Hogyan szerethetem a társamat napról napra jobban?

6., Mi a küldetésem? Mit szeretnék, miről emlékezzen majd rám a világ?

7., Pozitív emberekkel veszem körbe magam?

8., Hol tartok most ahhoz képest, ahová el szeretnék jutni?

9., Mi tesz boldoggá?

10., Hogyan hagyok nyomot a világban?

Az igazi szeretet próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt.